Zoeken
  • Cindy Bulthuis

Cover things up #studentenkamer


#pimpyourwall #coverthingsup

Het zoeken van een nieuw huurhuis / studentenkamer is niet voor iedereen makkelijk. Je budget beperkt je vaak in de keuze van jouw droomhuisje of kamer en als je een mooie plek hebt gevonden is er vaak een flinke opknapbeurt nodig om het naar je zin te maken. En zodra je je ideale huis eenmaal hebt gevonden, komt je huisbaas opeens met een contract vol regels aanzetten. Geen (donkere) verf op de muren, geen blijvende aanpassingen in de keuken en badkamer en geen gaten boren in de muren. Moet je al je mooie ideeën laten varen? Welnee, met deze tips kun jij je huurhuis/kamer inrichten en stylen naar jouw smaak zodat het echt een eigen plekje wordt.

1. Pimp your wall

De ene huisbaas is makkelijker dan de andere. Bij sommige huurhuizen mag je zelfs niet eens je muren verven. Daar hebben wij een paar leuke oplossingen voor. We hebben het al eerder gehad over het pimpen van je muur met tape. Mogen spijkers in de muur wel? Dan kun je een toffe tekst of patroon in de muur timmeren.

Als spijkers in de muur ook niet gewenst zijn, kun je natuurlijk ook gewoon zelf een ‘muur’ creëeren. Tover een houten plaat tevoorschijn, versier deze met een behangetje en zet de plaat tegen de muur of hang er simpelweg een mooi doek voor. Altijd al gedroomd van een bakstenen muur? Met deze te gekke én low-budget DIY maak je er zelf een die je zo weer weg kunt halen!

2. Coverthingsup!

Twee dingen waar je in een huurhuis aan vast zit zijn de keuken en de badkamer. Soms zien deze ruimtes er prima uit, maar bij oude huizen kunnen ze vaak wel een opknapbeurt gebruiken. Daar is iets aan te doen. Haal de oude frontjes van je keukenkastje en hang er een mooi gordijntje voor. Een mooi douchegordijn in de badkamer kan ook een wereld van verschil maken.

3. Stylish stickers of plakfolie

Vallen jouw keukenkastjes niet in de smaak? Beplak ze dan met stijlvolle stickers of plakfolie. Met deze DIY krijgt het goedkoopste tafeltje een stylish make-over met plakfolie in (hout)print. Dit kun je natuurlijk op elk oppervlak toepassen. Als de ondergrond stevig en glad is, kun je de stickers er zonder schade weer afhalen wanneer dat nodig is.

4. Een mooi vloerkleed

Voor de vloer in jouw huurhuis ben je bijna altijd afhankelijk van de smaak van de vorige bewoner. Vaak is het zonde om een nieuwe vloer te leggen en daarom hebben wij de makkelijkste tip ooit: koop een mooi vloerkleed. Hiermee creëer je in één klap een totaal andere look. In dit artikel laten we je de mooiste exemplaren zien.

5. Grote spiegel

Een grote spiegel doet het goed in een huurhuis. Spiegels zorgen er namelijk voor dat de ruimte groter lijkt en kunnen tegelijkertijd de aandacht van een saaie witte muur afleiden.

Hulp nodig?

www.colornstyle.nl

Bron: Pinterest en roomed


8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven